Speedway Historic 2012 bude!

08.04.2012 18:08

 

 

Po loňském 1. ročníku Slánského oválu a podle ohlasů i úspěšného závodu, se Historic Team rozhodl, uspořádat celý seriál těchto závodů v letošním roce a to pod názvem Speedway Historic 2012. Seriál se vypisuje pro automobily do roku výroby 1985 (mladší vozy po dohodě s pořadatelem). První závod bychom chtěli odjet na slánském plochodrážním stadionu, pokud počasí dovolí, v měsíci březnu. Další kolo seriálu v říjnu a listopadu. V jednání je i jeden závod ve spolupráci s Milanem Bumbou a jeho vratislavickým automuzeem, na plochodrážním stadionu v Liberci-Pavlovicích.

 Každý závod se bude skládat z pěti měřených jízd s vestavěnými retardéry pro zpomalení rychlosti. Každá jízda se pojede na tři kola, bez rozdílu objemu motoru, poněvadž po loňské zkušenosti slabý - silný výkon motoru nehrál žádnou roli. Pohárem budou odměněna první čtyři místa a první umístěná desítka startujících si připíše body do celkového hodnocení seriálu. Po posledním závodě budou vyhodnocena první čtyři místa za celý seriál a vítěz seriálu se může pyšnit titulem "Mistr Historic".

 Závěrem bych chtěl poděkovat předsedovi AK Slaný panu Křikavovi a správci stadionu panu Brabcovi, kteří nám loni vyšli všemožně vstříc a doufám, že tato spolupráce vydrží i letos. Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří pomohli pořadatelsky a snad pomůžou znovu. Dík samozřejmě patří i všem soutěžícím. 

Sledujte proto pozorně tyto naše stránky, postupně budou zveřejněny další informace.

Libor