Slaňáci v akci

30.03.2015 15:10

O víkendu 18. 3. se roztočil kolotoč nové sezóny Krušnohorského poháru závodů automobilů do vrchu. Na první závod zavítala celá karavana Krušnohorského poháru na autodrom Sosnová. Určitě nejpočetnější zastoupení měl náš slánský Historic Team.

   Ve třídě E-900 to byli na Trabantech,  nestárnoucí Jirka Webinger a Filip Stropek. Roli velkého favorita této třídy potvrdil „Webi“ dvěma prvními místy. Jedno třetí místo přidal i Filip Stropek a určitě není bez zajímavosti, že Filip je nastávající zeťák Jirky Webingera. Musím ještě dodat, že velmi sympatický dojem zanechal Kroubang Racing Team, který určitě zatraktivní tuto třídu.

"Webitrabi"

 

   Ve třídě H-1400 předvedl výborný, a nebojím se napsat přímo excelentní výkon Petr Václavík na velmi rychlé Škodě 110R. Jedno první a jedno druhé místo mě svádí k myšlence, že Petr  navštívil přes zimu jezdeckou školu Michaela Schumachera. V této třídě jsem tradičně startoval i já. Ale můj výkon nebyl už tak výborný, natož excelentní, což vystihla sms mého kamaráda Zdeňka, který po shlédnutí mého výsledku prohlásil, že příště to už může být jenom lepší. Horší prý rozhodně už ne.

Petr Václavík

 

   Ve třídě H-1600 za náš tým startovalůa hvězda opravdu velkého kalibru.  a to náš velký kamarád Pavel Maier na svém krásném Ford Escort MKI. V prvním závodě ho sice potrápily brzdy na technice, za to ve druhém závodě už si vyjezdil třetí místo.

   Třída H+1600 bez omezení byla přímo nabita naším zastoupením. Na vozech BMW startovali Láďa Hubálek, Ondřej Hašek, Jarda Urban a Radek Urban, A právě poslední jmenovaný Radek Urban se stal králem této třídy, neboť oba dva závody vyhrál a předvedl jak mistrně ovládá své BMW 325. Jedno druhé a jedno třetí místo přidal Láďa Hubálek a pro jedno třetí místo si na stupně vítězů vystoupil i Ondra Hašek.

Radek Urban

 

   Ještě se ve svém povídání musím zmínit o Jirkovi Hruškovi, který sice nejede za náš Historic Team, ale za spřátelené Auto Slaný. Jirka oba dva závody ve třídě E1 nad 2000 vyhrál a ve druhém dějství byl ještě navíc v absolutním pořadí třetí.

   Závěrem bych chtěl říci, že závod na Sosnové byl po pořadatelské stránce absolutně výborně zvládnutý pořadateli Krušnohorského poháru, za což jim patří velké uznání. Celkový počet zúčastněných jezdců se zastavil na číslovce 87, což svědčí o velké oblibě Krušnohorského poháru.