Historic Kokořínsko se blíží ....

08.04.2012 09:58

 

Ve dnech 24. a 25. února pořádá ASK Praha již třetí ročník jízdy pravidelnosti Historic Kokořínsko, jejímž centrem bude opět zámek Lobeč, známý z červnového Veteránského rojení. V těchto dnech se již připravuje trať, která bude opět atraktivní. Jediným otazníkem je počasí.

Historic Kokořínsko 2012 je jízda pravidelnosti historických osobních automobilů vyrobených do roku 1985. Automobily mladších ročníků se mohou přihlásit jen po dohodě s pořadatelem. Všechny automobily musí mít platnou SPZ, zelenou kartu, technickou prohlídku a splňovat všechny podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. 
Řidič musí být starší 18 let a vlastnit platné řidičské oprávnění. Výměna řidiče i spolujezdce je během soutěže možná kdykoliv. 
Trať bude rozdělena do tří etap s celkovou délkou cca 300 kilometrů a pojede se podle šipkového itineráře po silnicích II. a III.třídy. Přihlášky je třeba odeslat do 31.ledna včetně zaplacení vkladu a jejich počet je omezen na padesát. Pokud se do té doby nepřihlásí minimálně 35 posádek, potom bude nucen pořadatel soutěž zrušit. Tak byste neměli váhat a už dnes poslat přihlášku včetně vkladu 1900 Kč (na dnešní dobu opravdu lidový). Kromě itineráře, startovního čísla a označení na auto totiž zahrnuje večeře pro dvě osoby v pátek i v sobotu a občerstvení v sobotu. Na jiných podobných soutěžích zaplatíte třeba 3500 Kč a dostanete pouze itinerář. 
Na celou trať bude stanoven jízdní průměr do 40 km/h. V každé etapě budou zařazeny zvláštní zkoušky pravidelnosti s jízdním průměrem do 40 km/h a tajné průjezdní kontroly. 
V pátek 24. února od 17 do 20 hodin je na programu noční etapa. V sobotu se startuje v 9 hodin a první posádka je v cíli očekávána kolem 17. hodiny. Během ní by měli účastníci absolvovat dvě zkoušky v Motorlandu Bělá, což samo o sobě bude jistě hodně atraktivní. 
Jedná se o první soutěž Poháru pravidelnosti, do kterého se započítává ještě Historic Liberec a Historic Jizera. 
Více informací na www.askpraha.cz 

zdroj: www.autokaleidoskop.cz